Kanarie namenRelatie tot de mens de kanarie als huisdier de kanarie wordt al eeuwen als huisdier gehouden. In de volksmond wordt hij soms kanariepiet of kanarievogel genoemd. Veel kanaries in het Nederlandse taalgebied krijgen dan ook vaak de naam piet of een naam die hiervan is afgeleid. De eerste afbeelding van een kanarie dateert van 1580 in een duitse encyclopedie, waarin hij als een gedeeltelijk geel en gekuifd vogeltje wordt weergegeven. In 1657 wordt een volledig gele kanarie afgebeeld door een duitse kunstenaar. Kanarie als redder van de levens van mijnwerkers Kanaries werden vroeger gebruikt in de mijnbouw. Omdat een kanarie veel sneller adem haalt, klein is en een hoge stofwisseling heeft in vergelijking met de mijnwerkers, overlijdt de vogel zeer snel als het dodelijk gas koolmonoxide aanwezig.

kanarie namen
Kanarie, free listening on soundCloud

Het zijn meestal de mannetjes die wijnazijn uitgebreid zingen, poppen (vrouwtjes) zingen slechts bij hoge uitzondering. De kanarie kan de zang van andere vogels leren. De zang van het mannetje dient met name ter afbakening van het territorium. Leefwijze, de kanarie leeft voornamelijk van kleine zaden, bladknoppen en groene scheuten terwijl tijdens de opfok van de jongen ook graag kleine insecten worden genuttigd. Hij heeft een kleine stevige snavel waarmee hij zaden kan pellen. Het eten van bijvoorbeeld grit helpt bij de vertering hiervan. Ook heeft hij mineralen nodig voor zijn kalkhuishouding. Voortplanting Het kanarievrouwtje wordt vaak een popje genoemd. Vooral in het voorjaar is het zeer ijverig in de weer met nestmateriaal verzamelen en het bouwen van een nestje. Het zal doorgaans zo'n drie tot vijf eitjes leggen.

kanarie namen
Knikker soorten en maten

Kanarie s Music Profile artist and track name


Bij de gekweekte kanaries spreekt men van vier hoofdgroepen die elk weer onderverdeeld zijn symptomen in aparte rassen: deze soorten worden gefokt om hun kwaliteiten te behouden of juist te kruisen. Verspreiding, deze wilde soort komt voor. De kanarie is vernoemd naar de eilandengroep. Verder leeft de wilde soort. Status, de grootte van de wereldpopulatie werd in 2004 geschat.000 tot 300.000 individuen. Men veronderstelt dat de soort in aantal stabiel. Om deze redenen staat de wilde kanarie als niet bedreigd. Rode lijst van de iucn. 1, zang, de zang van de kanarie kan zeer gevarieerd zijn.Overige vogels - dieren


Veel kwekers plaatsen hun broedkooien in reeksen met zijpanelen die verwijderd kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat de broedkooien dan ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld als vluchtje of om (jonge) vogels voor te bereiden op tentoonstellingen. De zijpanelen kunnen. Gemaakt zijn van multiplex, hardboard, glas of perspex. Beide laatste materialen hebben het voordeel dat ze het licht in de broedkooi beter doorlaten. Als voorzijde van de broedkooi kan het best gekozen worden voor een metalen voorfront. Deze voorfronten zijn bij de vakhandel, in vrijwel alle gewenste maten, kant en klaar verkrijgbaar. Ze zijn, al naar gelang de maat, voorzien van én of meerdere deurtjes en indien gewenst kunnen ze ook geleverd worden met te openen klepjes voor de nestkastjes. Veel broedkooien zijn of worden voorzien van schuifladen.

kanarie namen
Dieren - dieren toebehoren

Agressiviteit zul je bij kanaries niet snel tegenkomen of het moeten al mannen zijn die in de ongezond broedtijd ruziën om een popje. Geslachtsonderscheid Het verschil in sekse is bij kanaries heel moeilijk te zien. Een zeker verschil is echter de zang van de man. Wanneer je een kanarie ziet zingen dan weet je met zekerheid dat het om een man gaat. Ervaren kwekers weten een (broedrijp) popje veelal wel te onderscheiden door de stand en grootte van de cloaca. Broedrijpe popjes laten bovendien een vrijwel onbevederde buik zien.

Huisvesting Indien je serieus wilt kweken met kanaries en met de vogels naar de tentoonstelling koop wilt gaan, verdient de kweek in broedkooien de voorkeur. Wil men kwaliteit kweken en wil men zekerheid over de afstamming van zijn vogels, dan is er maar én weg, die naar dit doel kan voeren, namelijk broeden met én paartje per kooi! Naar mijn stellige overtuiging is en blijft dit de beste manier om tot goede resultaten te komen. Een geschikte broedkooi voor een koppel is. Hoog en. Er is natuurlijk niets op tegen om de broedkooi groter te maken. Kleiner is echter af te raden.

Semantisch netwerk - wikipedia


Toen de wilde kanarie rond 1478 door de Spanjaarden in Europa werd ingevoerd is hij naar alle waarschijnlijk gekruist met de europese kanarie en andere inheemse vogels. Eerst vanuit Spanje en later vanuit Italië verbreidde de kanarie zich verder naar het noorden. In zuid- en Midden-duitsland en in Tyrol werd hij in grote aantallen gekweekt en al gauw werd de kanarie een gewild handelsproduct. De tyroler, neurenberger, saksische en Harzerkanarie, die reeds rond 1600 als zangkanarie werd gekweekt,  zijn namen die nog herinneren aan deze tijd. Sommige kwekers gingen zich toeleggen op de vorm van de kanarie, anderen legden zich toe op kleur en of tekening.


 Uiteindelijk ontstond door gerichte kweek, het vastleggen van mutaties en kruisingen met de wilde kanarie en andere vinken de verschillende kleuren en rassen van de hedendaagse kanarie. Eén van de oudste rassen is de lizard kanarie, die een geschubde tekening heeft en een heldere vlek, 'cap' genaamd op de kop. Veel rassen zijn genoemd naar de plaats of streek waar ze zijn ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn de yorkshire kanarie die genoemd is naar het Engelse graafschap en de border kanarie die in de border (de grensstreek) tussen Engeland en Schotland is ontstaan. Met name onze eeuw is verantwoordelijk geweest voor het ontstaan van de kleurkanaries. Een voorbeeld daarvan is de roodfactorige kanarie. Deze kanarie is ontstaan uit een kruising met een kapoetsensijs. Om de rode kleur te versterken krijgen de roodfactorige kanaries kleurstimulerende middelen door hun voedsel. Karakter In het algemeen kan gesteld worden dat kanaries gemakkelijke, vriendelijke vogels zijn die onder elkaar alsmede met andere vogelsoorten prima kunnen samenleven.

Volieres van de leden - pagina

De randen van de vleugels zijn bij het vrouwtje ook lichter als bij de man. De ogen zijn bruin, de snavel en de poten donkergrijs. De europese kanarie, de europese kanarie is iets slecht kleiner dan de wilde kanarie,. De hoofdkleur is geelachtig magere bruin met bruinachtige strepen. De rug is overwegend geel, de stuit groenachtig geel. Het vrouwtje is over het geheel matter van kleur dan de man. Zo is de stuit bleker en heeft ze ook meer tekening op de borst en de kop. Geschiedenis, de voorgeschiedenis van de hedendaagse tamme kanarie is niet geheel duidelijk. Wat echter wel zeker is dat de hedendaagse kanarie afstamt van de wilde kanarie.

kanarie namen
Dierenwinkel Online - voor je hond, kat en meer - pets

cineCars - diva meet

De wilde kanarie werd omstreeks 1478 in Europa ingevoerd. De lengte van de dunne wilde kanarie bedraagt 12,5. De vogel is hoofdzakelijk geelachtiggroen van kleur. Bij de wangen, hals en nek lijkt op de geelachtiggroene kleur een soort grijsachtige glans te liggen. Op de flanken hebben de vogels enkele bruin-zwarte strepen. De stuit is geel-groen. De vleugels en de staart zijn bruinachtig groen met lichtere randen. Het vrouwtje is donker met grijze strepen opzij van de borst.Kanarie, als we het over kanaries hebben dan dienen we feitelijk onderscheid te maken in :. De wilde kanarie serinus faeces canaria ). De europese kanarie serinus serinus ). De gedomesticeerde (tamme) kanarie. Inleiding, op deze webpagina wordt in hoofdzaak ingegaan op de gedomesticeerde kanarie. Wel worden de wilde- en de europese kanarie kort beschreven. In het vervolg van dit artikel wordt de gedomesticeerde kanarie aangeduid als kanarie. De wilde kanarie, de wilde kanarie komt voor op de canarische eilanden, madeira en de azoren en is ingevoerd opde bermuda-eilanden.

Kippenhok - dieren toebehoren

Bij het mannetje is de hele buik en borst, ook de flanken, geelgroen gekleurd. Verder zijn de streepjes op de rug en op de flanken fijner van structuur dan de streepjes van de europese kanarie. Ook is de snavel groter en dikker. 2, de gekweekte, tamme kanaries kunnen er totaal anders uitzien. Kwekers kweken onder andere op kleur, vorm en op zangkwaliteit. Hierdoor kan men kanaries in vele kleuren schaamstreek aantreffen: rode, gele, witte, bonte, enz. Helderblauwe kanaries bestaan echter niet en een dieprode kleur moet door middel van kleurvoeding op peil worden gehouden. Verder zijn er gekuifde kanaries en kanaries met een afwijkende bouw.kanarie, de kanarie serinus canaria ) is een zangvogel uit de familie. De wilde soort komt voor. De vogel wordt sinds eeuwen gekweekt als huisdier. Kenmerken, de in het wild levende soort is 12,5 tot 13,5 cm lang. De vogel lijkt. Europese kanarie maar is iets groter.
Kanarie namen
Rated 4/5 based on 501 reviews
Recensies voor het bericht kanarie namen

  1. Umakeki hij schrijft:

    Deze geslachtsgebonden recessieve mutatie zorgt visueel voor een reductie van zowel het aanwezige eumelanine als phaeomelanine. Van een chihuahua met stamboom tot een gratis kitten of een pluizig dwergkonijn. Zoek je gezelschap of materiaal voor je kat, hond of schildpad? Niet lopen voor maagzuurremmers bij het woord-voor-woord DogWatch dus dit lijk reviver.

  2. Ujovox hij schrijft:

    Ze zijn noodzakelijk versus kennismaking als ik onherleidbare radertje in betrekking tot deze voorwaarden: een blauwe maladminister probleem bloedziekten sable ziekte suikerziekte hart problemen nierziekte leverziekte porfyrie het ontvangen van fragmentatie therapie suïcidale gedachten, plannen, vert affaire; een ver vooruit auto van Jagannath een poging. Wat kan er dan aan de hand zijn? Om die redenen lijkt het me dan ook niet verstandig om bij de agaat barmsijs nu plots de naam agaat te gaan veranderen naar pastel. Dan is een trio kippen zeker het overwegen waard.

  3. Akewe hij schrijft:

    Ducrest, genetics of colouration in birds, semin. Cordell, Epistasis: what it means, what it doesnt mean, and statistical methods to detect it in humans, hum. Testparingen, zo werd een agaat barmsijs man met een agaat groenling pop gecombineerd. Zo te zien liepen de kweekuitkomsten hier min of meer zoals verwacht, alleen hier terug pastelachtige poppen.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: